Onjeklonje


3 X UITVERKOCHT!

10, 16 + 17 juni 2017

Beleef 1912 alsof het gisteren was. LUTO viert haar 40-jarig bestaan met een prachtig openlucht spel in Sallands dialect.
WOAR?
In Lutt’nbarg natuulk. Bie de oale boederie-je van Wolgers. Butzelaarstraat 67 is ’t adres. Veur a-j ’t ans nie vind’n kunt.
3 X UITVERKOCHT!
Na een succesvolle premiere hebben we alle kaarten voor de voorstellingen van vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni in de voorverkoop verkocht!
OVER DE UITVOERING:
Onjeklonje” neemt u mee terug naar het Sallandse leven in 1912. Op 2 naast elkaar gelegen boerenerven lopen de gemoederen hoog op. Boer Hein Bleeker heeft mot met zijn schoonmoeder, die ervan overtuigd is dat hij vreemdgaat.
Een opdringerige dame, die het Keulse geurwater introduceert,maakt de situatie er niet beter op. Ondertussen heeft Tone Cremers, een boerenzoon, trouwplannen. Maar ook die verlopen niet vlekkeloos. Zeker niet na de komst van een rijke, maar zeer gevaarlijke jongeman…
EVEN VOORSTELLEN, DE SPELERS:

Trees Cremers

Een arme boerin. Trees is weduwvrouw en woont met haar zoon en schoonvader in boerderij ‘Cremers’. Annelies Dijkman debuteert met deze rol.

Tone Cremers

Geert Besten maakt zijn debuut voor LUTO als sterke boerenjongen die aan een meisje toe is. Tone Cremers wil graag trouwen. Hij moet echter nog veel leren en gebruikt zijn vuisten als het moet.

Marie Bleeker

De lieve, maar goedgelovige vrouw van Hein. Constant praat ze het gedrag van haar man goed. Deze rol wordt vertolkt door Anja Harink.

Meike Scholiers

Gea Klomp helpt als dit personage de familie Bleeker in het huidhouden. Meike staat altijd op scherp en flapt er alles uit! Een pittige tante.

Bertha van Brakel

Inge Luchtenberg als dochter van een grote varkensboer. Bertha is in één woord: lomp! Een oerlelijk, onaantrekkelijk en zeer domme vrouw die zichzelf daar totaal niet van bewust is.

Hein Bleeker

John Westerkamp als vrolijke flierefluiter. Hein is een levensgenieter. Enorm gesteld op Marie, zijn vrouw. En andere vrouwen ontsnappen ook niet aan zijn aandacht. Daarentegen kan hij zijn schoonmoeder niet luchten of zien.

Opa Cremers

Opa van Tone. Gespeeld door Leo Vrielink. Een rol van een warrige oude man die in zijn eigen wereldje leeft. Maar toch heeft hij meer in de smiezen dan je denkt!

Clara de Kort

Martine Scholten speelt een vrouw met twee, drie of misschien zelfs vier gezichten. Clara is buitengewoon charmant en durft dingen te doen die in 1912 absoluut schandalig waren. Ze manipuleert en zet mensen onder druk. Daarnaast is ze niet altijd aardig voor haar dochter.

Mijntje de Kort

Mirjam Lammers vertolkt de rol van Mijntje de Kort, de dochter van Clara. Ze lijkt totaal niet op haar moeder. Ze is lief en zachtaardig en snel van haar stuk gebracht.

Moe

Petra Reefman in de rol van een Marie’s moeder. Een humeurige oude tang die voortdurend in de bedstee ligt van boerderij Bleeker. Een vals kreng dat iedereen van haar ongezouten commentaar voorziet.

Meneer Pastoor

Hypocriete zielenherder. Rene Reimert als gulzige en vraatzuchtige pastoor die zelf dingen doet die hij anderen verbiedt. Toch wel een joviale man, maar ontzettend rechtlijnig.

Adelheid van Bunswijck tot Bentinck en haar chauffeur Hendriks

Jacqueline Smit is een aristocratische, steenrijke dame uit de stad. Adelheid is ontzettend elitair en een tikje hautain. Bennie Besten is de plichtgetrouwe chauffeur van de familie van Bunswijck tot Bentinck.

Boudewijn van Bunswijck tot Bentinck en dienstmeisje Roos

Nog een debutant, Simon Troost kruipt in de huid van deze verknipte narcist. Boudewijn is een vat vol persoonlijkheidsstoornissen. Elza Vrielink wijkt als dienstmeisje Roos niet van zijn zij.
Met ommeunig vulle dank an:
Met dank aan
Funcycles

Manege Luttenberg

Eigenaren boe-de-rieje van Wolgers

Kroems

Oosterlaar